Podrška u poljoprivredi

Bez autora
Sep 01 2011

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona obavještava poljoprivredne proizvođače da je na nivou Federacije BiH donesena Odluka o izmjenama i dopunama Programa troška sredstava "Poticaj za poljoprivredu" u 2011, pa je Ministrastvo donijelo Pravilnik o izmjenama i dopunama načina i uvjeta ostvarenja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji. U članku 3. Pravilnika o izmjenama navedeno je, uz ostalo, da je rok za podnošenje zahtjeva za novčane podršku za dio proizvodnji produžen do 15. septembra 2011. Iz Ministarstva napominju kako je nužno da se poljoprivredni proizvođači upoznaju s cijelim tekstom Programa i Pravilnika i njihovim izmjenama, a taj tekst mogu naći na internet stranici FMPŠV (www.fmpvs.gov.ba à Poljoprivreda / Zakonska regulativa / Pravilnici, Odluke), i na web-stranici Vlade HNŽ www. vlada-hnz-k.ba (ostali dokumenti), stoji u saopćenju iz Ministarstva poljoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podrška u poljoprivrediMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona obavještava poljoprivredne proizvođače da je na nivou Federacije BiH donesena Odluka o izmjenama i dopunama Programa troška sredstava "Poticaj za poljoprivredu" u 2011, pa je Ministrastvo donijelo Pravilnik o izmjenama i dopunama načina i uvjeta ostvarenja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji.

U članku 3. Pravilnika o izmjenama navedeno je, uz ostalo, da je rok za podnošenje zahtjeva za novčane podršku za dio proizvodnji produžen do 15. septembra 2011.

Iz Ministarstva napominju kako je nužno da se poljoprivredni proizvođači upoznaju s cijelim tekstom Programa i Pravilnika i njihovim izmjenama, a taj tekst mogu naći na internet stranici FMPŠV (www.fmpvs.gov.ba à Poljoprivreda / Zakonska regulativa / Pravilnici, Odluke), i na web-stranici Vlade HNŽ www. vlada-hnz-k.ba (ostali dokumenti), stoji u saopćenju iz Ministarstva poljoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik